2017-10-09 10:18:33• hírek • Szatmár.ro

Ezt érzi az autós, amikor harminccal nekimegy valaminek

A baleset-szimuláló eszközt hétfőn a Ion I. C. Bratianu Műszaki Líceum diákjai próbálhatták ki, szerdán viszont mindenkinek a rendelkezésére áll majd a régi főtéren.

A szatmárnémeti Rotary Club ifjúsági tagozatának, a Rotaractnak a szervezésében hétfőn a Ion I. C. Bratianu Műszaki Líceumban állt munkába pár órára egy baleset-szimulációs eszköz. A Romániában egyedülálló, Marosvásárhelyről kölcsönkapott gépben ülők biztonságos körülmények között élhetik át, hogy milyen érzés autóban ülve, 30 km/h-s tempóval egy szilárd tárgynak, például villanyoszlopnak ütközni. Az akció lényege, hogy felhívják a fiatalok, a jogosítvány megszerzése előtt állók, vagy a friss sofőrök figyelmét arra, hogy mennyire fontos a biztonsági öv használata. 

Hétfő délelőtt a közlekedési rendőrség munkatársai is jelen voltak az iskolában és magyaráztak a diákoknak a biztonságos közlekedésről.

A szimulációs eszközt kedden a Gheorghe Dragos Közgazdasági Líceum diákjai próbálhatják majd ki. Szerdán 13 és 15 óra között pedig a régi főtéren, előreláthatóan a Dacia Hotel előtt állomásozik majd az eszköz, hogy a lehető legtöbb szatmári figyelmét felhívják a biztonságos közlekedésre és a biztonsági öv használatának fontosságára.  

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: